Onpa taas kulunut viime kirjoittelusta, vaikka huikeasti on tapahtunut!

Olimme Kymenläänin kennelpiirin nuorisoleirillä 6.-9.7. Oli kaikennäköistä touhuilua laidasta laitaan. Sara oppi käytöstapoja ja saatiin uusia kavereita. Harmi vain että asuvat niin kaukana :(

Viime viikonloppuna olimme SAGI:n leirillä Aulangon lomakylässä. Huipputason koulutuksia ja kouluttajia, esim. Rauno Virta ja Tilda Kangas. Sara käyttäytyi leirillä loistavasti, paremmin kuin ikinä! Erityisesti koulutuksissa keskittyminen on parantunut. Ainoastaan uimaan mennessä oli hermot mennä sekä koiralta että omistajalta. Sara nimittäin kiihtyy, jos joku on vedessä ennen kuin se itse sinne uskaltautuu. Jää räkyttämään rannalle. Mutta sitten kun Sara pääsee minun perässäni veteen eikä siellä ole muita räksykin jaksaa uida nätisti. Sara oppi myös hauskoja koiratanssitemppuja Sinin opetuksessa. Esim. erilaisia pujottelutapoja. Itse opin varmaankin enemmän agilitysta kuin Sara. Opin huikeasti ohjauksesta ja luentojen kautta kisoista ja psyykkisestä valmentautumisesta. Tehtiin myös hyppytekniikkaa, jota voimme nyt myös kotona treenata. Pitäisi vain olla joku joka osaa katsoa liikkeitä.. Itse kun osaan vain rakentaa hyppysarjoja. Oli hauska ja hyödyllinen leiri!

Leijuttuani koko viikonlopun tuli tiistaina jyrkkä pudotus maanpinnalle.. Olimme omissa treeneissä omalla kentällä ja kaikki meni lievästi sanottuna penkin alle. Sara ei keskittynyt yhtään, meni hyppyjen ali ja kaikkea muuta mukavaa. Syitä löytyy myös. Molemmat olimme väsyneitä viikonlopusta, Sara oli juuri syönyt ennen treenejä jne. Ei oikein mukava päivä. Ainoana positiivisena asiana voisin mainita että omaa vuoroa odottaessa Sara oli hiljaa häkissä.

Eilen olimme Oonan kanssa koulutuskentällä treenaamassa kontaktiesteitä. Meni tosi hyvin! Kosketusalusta treeni on edistynyt A:lla ja puomilla. Rengasta vahvistettiin naksuttelemalla. Keinua päästiin jo ottamaan melkein kokonaan, ainoastaan keinulta poistuminen puuttuu. Sara ei pelkää keinua edelleenkään, vaikka ollaan jo päästetty vähän rämähtäänkin (*koputtaa puuta*).

Ensi viikolla olisi sitten tarkoitus mennä MKK:n agilityn seuramestaruuksien mölliluokkaan. Mietityttää vain nuo A ja puomi, kun niiden treenaus meillä on vielä kesken.. No katsotaan sitä myöhemmin, ainakin olen menossa kisoihin töihin.