• 2011 kisasimme agilitya tasan 30 rataa, 8.tammikuuta nousimme kakkosiin ja vain neljän radan jälkeen 5.2. nousimme kolmosiin.  Ensimmäiseltä kolmosten radalta 12.3. saimme hyppysertin ja syksyllä kaksi agilitysertiä. Yhteensä nollia tuli koko vuoden aikana 10.
  • Kesä pidettiin kisataukoa ja treenailtiin silloin tällöin, koska ei saatu SM-nollia kasaan ja motivaatio hukkui hetkeksi. Syksyllä sitten palailimme kisaradoille ja motivaatio palasi, tosin edelleen on ollut vähän kysymysmerkki otsassa, kun en oikein enää osaa treenata Saran kanssa mitään. Se osaa jo niin paljon. Kävimme jonkun verran myös valmennuksissa, erityisesti Niinun luona nyt syksyllä, mikä auttoi ja vei paljon eteenpäin.
  • Tokoa treenailtiin kesällä jonkun verran ja olimme seuramme SM-joukkueessa. Sara ja minä saimme 2-tuloksen ja joukkueemme saavutti sijan 17. Kisojen ajan oli kamala helle, mikä laski suoritusten tasoa ja aiheutti meidän 2-tuloksen.
  • Muissa kisoissa ei käyty. Mitä sitä turhaan tavallisissa kisoissa käydä kun voi kisata vaan SM-kisoja :D
  • Noudon treenaamista olen vähän jatkanut erityisesti tunnarikapulalla. Tällä hetkellä yritän opettaa Saraa pitämään kapulaa suussa paremmin ja pidempään. Hiljaa hyvä tulee.
  • Seuraamisen käännöksiä on tullut hinkattua aika paljon, mutta se kyllä näkyykin. Paikka on alkanut pysyä aika hyvin.
  • Viime vuoden tavoitteet eivät ihan toteutuneet. Agilitykisoissa käytiin, mutta enemmänkin olisi voinut. Saatiin kyllä nollia ja noustiin kolmosiin. Ohjaus ja estevarmuus ovat selkeästi edistyneet.
  • Tokossa ei erityisemmin edistytty viime vuonna..
  • Näyttelyissä ei käyty ja lenkkeily on ollut hyvin satunnaista.. No tänä vuonna yritetään uudestaan.

 

Tavoitteita ja suunnitelmia vuodelle 2012:

  • Agilityssa tavoitteena on saada ainakin SM-nollat kasaan ja kisata enemmän. SM-kisoihin ja shelttimestaruuksiin yritetään osallistua. Ohjausta tietysti voi kehittää edelleen.
  • Tokossa tavoitteena(jota ei ehkä kovin määrätietoisesti yritetä toteuttaa) on alon koularin kisaaminen ja avon liikkeiden opettaminen. Tosin jos SM-joukkueeseen mennään niin voitaisiin pysytellä alossa :D Shelttimestaruuksiin voisi yrittää ehtiä.
  • Tänä vuonna voisi tuon johonkin näyttelyynkin yrittää ehtiä viedä, kun se on nyt vähän aikuistuneempi ja fiksumpi.
  • Juoksemiseen pitäisi nyt kehittää oikeasti joku suunnitelma ja toteuttaa se. Erityisesti tavoitteena on säännöllisyys!

 

Nyt ehkä täytyy lisätä Aiko mukaan tähän blogiin, koska olemme alkaneet todella treenaamaan kisaaminen tavoitteena. Eli esittelyssä siskoni viisivuotias keskikokoinen musta villakoira Aiko! Tämä on todellinen puudeli. Täynnä virtaa, vähän herkkis aina välillä, mutta valtava temperamentti. Siskoni opetti Aikolle agilitya, kun se oli nuorempi, mutta olen opettanut Aikolle kaiken lähes alusta, jotta se osaa tehdä asiat täsmällisesti ja minun tavallani. Nyt alkaa pikkuhiljaa olla esteet sillä mallilla, että voi alkaa suunnitella ekoja virallisia kisoja. Oman seuran epiksissä on muutaman kerran käyty, ja olen tainnut siitä mainitakin täällä. Aiko on hyvin erilainen kuin Sara. Se ei ole niin pikkutarkka eikä opi asioita yhtä nopeasti kuin Sara. Aikon kanssa kaiken pitää olla vain hauskaa eikä treenaaminen saa olla puurtavaa tai paljon toistavaa, mikä onkin opettanut minua pitämään myös Saran kanssa enemmän hauskaa treeneissä. Toki aina treenaan tosissaan ja huolellisesti molempien kanssa. Loppujen lopuksi Aiko on kuitenkin suhteellisen samanlainen ohjata kuin Sara, vähän vain joutuu olemaan tarkempi. Tämä taas on tehnyt minusta paremman ohjaajan myös Saralle.