Eilen olimme ensimmäisissä virallisissa agilitykilpailuissamme. Ne olivat Hyvinkään Koiraurheilukeskuksella, järjestäjänä JAU. Jännitys alkoi jo perjantaina ja pahimmillaan se oli sunnuntaina aamulla ennen kuin olimme lähteneet kotoa. Paikanpäällä ei jännittänyt enää niin pahasti, tuttu halli rauhoitti. Sarahan käyttäytyi aivan kuin olisimme treeneihin menossa eikä hermoillut omistajan tilasta huolimatta :) Ilmoittautuminen sujui ystävällisen ilmoittautumista pitäneen henkilön avulla. Sara mitattiin ja kilpailukirja ostettiin ja tiedot täytettiin. Kävin Saran kanssa verkkaamassa ulkona ihanassa auringonpaisteessa. Sitten Sara sai odotella äidin sylissä kun kävin tutustumassa rataan. Tämän jälkeen muutama verkkaeste, kepit, putki, hyppy, ja radan reunalle vuoroa odottamaan.

Lopulta pääsimme radalle. Aloitus sujui loistavasti, Sara oli intoa täynnä, mutta silti rauhallinen. Se ei hievahtanutkaan ennen lupaa. Kaksi ekaa hypppyä ja putkeen. Tiukka haltuunotto ja lähetys kepeille. Täydellisesti suoritetut kepit! Rengas oikeasta kolosta, hyppy ja lähetys putkeen. Vastaanotto seuraavan hypyn takaa. Hyppy. Toinen. Ja Milja juoksee lähes Saran päältä joka ei ymmärräkään epämääräisestä ohjauksestani hypätä muuria vaan juoksee se ohi. 5vp. Rata jatkuu. Pituus, pussi, hyppy, melko hyvä valssi, hyppy, ai niin tässä oli vielä yksi hyppy ennen putkea! Kiitos Saran, ei virheitä! Sara tulee putkesta ja Milja juoksee päälle. Ei siihen pitänyt tehdä persjättöä! Älä muuta suunnitelmia kesken radan.. Viimeiset hypyt ja siinä! Eka virallinen startti melkein puhtaasti läpi! Tässä linkki videoon.

Kiva tuomari ei ota lopun sähellyksestä virhettä ja sijoitumme neljänneksi! Hyppyradalle osallistui 22 koirakkoa, joista puhtaan radan saavuttivat kolme. Reilu puolet saavat hylätyn. Palkintona saimme muumimukin ja jättisiankorvan, jonka Sara ahmi kotimatkalla. "Ei se sitä ehdi tossa ajassa syödä!"  Ai ei vai, ei saa aliarvioida Saraa.. ;)