On vähän kirjoittelu jäänyt, koko vuodeksi.. Kisoissa olemme ehtineet melko paljon käymään. 

Janakkalassa 25.04. Johanna Nybergin tuomaroimalla agilityradalla saatiin melkein nolla. Sara vain sattui tekemään elämänsä ensimmäisen (ja tähän mennessä viimeisen) lentokeinun. En jarruttanut sitä tarpeeksi vaan se pääsi menemään täysillä.. Tulos kuitenkin riitti luokkavoittoon ja SAGI:n Junioricup-finaalipaikkaan. Onneksi ollaan nopeita :)

Seuraavat kisat olivat 9.5. Järvenpäässä Kari Jalosen tuomaroimana. Ekalla agilityradalla kepit menivät pieleen, kaksi kertaa. Emme olleet treenanneet keppejä suoraan putkesta täydestä vauhdista. Tuloksena radalta siis 10vp. Muuten rata oli sujuva ja nopea. Ei ollut nolla kaukana.. Toisella radalla kepit menivät puhtaasti, olivat kyllä helpommin. Myös keinun Sara meni oikein, mutta hieman varovasti, muisti varmaan lentokeinun. Yhden hypyn Sara pudotti, koska huitaisin kädellä ja sanoin tässä juuri kun se hyppäsi.. Radalta tuli hylly, koska Sara meni renkaan ohi ja toisen kerran väärästä kohdasta enkä korjannut (ekalla radalla meni muuten renkaan puhtaasti). Treenilistalle näistä kisoista siis kepit nopeasta vauhdista, rengas ja keinuun varmuutta.

12.6. olimme Riihimäellä agility- ja hyppyradalla. Tuomarina oli jälleen Kari Jalonen. Agiradalta saimme ensimmäisen nollan ja luvan! Voitimme myös luokkamme :) Sara meni kepit puhtaasti ja ne olivat suoraan putkelta! Treeni oli näköjään osunut kohdilleen :) Rata meni kyllä kerta kaikkiaan nappiin! Hyppyradalla kepit olivat jälleen uudella tavalla, jota emme olleet treenanneet. Siitä yksi virhe. Myös kiirehtiessäni jatko-ohjaukseen, Sara tuli mukanani putken ohi. Muistiin itselle lisää keppitreeniä ja malttia ohjata kaikki esteet huolellisesti.

5.8. olivat seuran mestaruudet (epikset siis). Saran kanssa teimme ainoina seurastamme kaksi puhdasta nollaa Matti Levannon tuomaroimalla radalla :) Voitimme luokan ja seuramestaruuden! Siskoni Idan villakoiran Aikon kanssa voitimme möllien mestaruuden :) Aika onnistuneet epikset meidän osalta!

Järvenpään kisoihin menimme jälleen 7.8. Tuomarina toimi Anne Viitanen. Sekä hyppy- että agilityradalta tuloksena hylly. Toisella radalla kepit ja rengas menivät taas pieleen.. Kepit olivat vaikeasti päällejuoksulla ohjatun muurin jälkeen. Meni muistaakseni kaksi kertaa pieleen, aloitus- ja rytmivirhe. Renkaan meni sivusta enkä ehtinyt korjata, kun Sara oli jo seuraavalla esteellä. Toisella radalla Sara meni vahingossa keinun sijasta puomille (olivat vierekkäin n.2m väliä). Myös tällä radalla meni renkaan väärin, mutta sain korjattua sentään. Kepeistä en muista miten meni, ohjaus samalla tavalla kuin edellisessä radassa. Jälleen kerran tarkkuutta ohjaamiseen, keppi- ja rengastreeniä. Pitäisi päästä treenaamaan erilaisia renkaita.

4.-5.9. olivat nuorten agilityn ja tokon SM-kisat. Agilityn tuomari oli Kari Jalonen. Tulos oli 10vp. Meni yhden hypyn ohi, kun tuli A:lta niin kovaa ja itse en katsonut tarpeeksi tarkkaan minne ohjasin. Tämän virheen myötä tuli toinen virhe. Sara kääntyi liikaa eikä lukenut keppejä vaan jäi putken ja keppien väliin. Onneksi ei mennyt putkeen ja ei tullut hyllyä. Sijoituimme viidensiksi. Mikäli olisimme saaneet 5vp, olisimme voittaneet luokan ja päässeet finaaliin..

Tokouran aloitus oli hieno! :)

Pisteet:

Luoksepäästävyys  10
Paikalla makaaminen  8
Seuraaminen kytkettynä  9
Seuraaminen taluttimetta  9
Maahanmeno  10
Luoksetulo  10
Seisominen  9
Estehyppy  0

yht.166, 1-tulos!

 

Paikallamakuussa nousi istumaan kun oli 20 sekuntia jäljellä. Seuraamisissa otti pisteen liian selvistä pysähtymisien merkkaamisista. Eli tulkitsi sen miten pysähdyin lisäkäskyksi. Luulin ettei se ollut niin huomattavaa.. :D Seisomisessa ennakoi istumisen kun palasin sen viereen. Hyppyä ei saatu suorittaa, koska Sara karkasi sille ennen kuin oli aloitettu liike.. Mutta loistavasti meni ekoiksi kisoiksi! Saralla oli hyvä vire tehdä vaikka sitä hitusen hermostutti. Luokassa sijoituimme neljänsiksi ja SM:ssä saimme pronssia! Tuomari oli Marja Ala-Nikkala.